Πανθενόλη

Posted by aroma_admin 05/11/2018 0 Comment(s)

Η βιταμίνη Β5 χρησιμοποιείται στα σκευάσματα των καλλυντικών ως επί το πλείστον στη μορϕή της αλκοόλης της, η οποία ονομάζεται πανθενόλη. Η πανθενόλη είναι σταθερό ανάλογο του παντοθενικού οξέως το οποίο είναι μέρος του συμπλέγματος βιταμινών Β που υπάρχει σε όλα τα ζωντανά κύτταρα και είναι από τις πρώτες βιταμίνες που χρησιμοποιήθηκαν σε ουσιαστικές ποσότητες στα καλλυντικά.

 

H πανθενόλη είναι ένα φυσικό, υγραντικό συστατικό, το οποίο, όταν περιλαμβάνεται στη σύνθεση καλλυντικών προϊόντων, εξασφαλίζει πλούσια και άμεση ενυδάτωση. Στα υπέρ σημειώστε την άμεση και σε μεγάλο βάθος απορροφητικότητα της πανθενόλης . Που σημαίνει ότι αναπληρώνοντας τις φυσικές απώλειες υγρασίας «γεμίζει» εκ των έσω τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, οι οποίες έχουν σχηματιστεί στην επιφάνεια. Ή, πιο απλά στην πλούσια ενυδατική προσθέστε την αναζωογονητική και αντιγηραντική δράση.

 

Χάρη στην πλούσια ενυδατική της δράση και τη μεγάλη διεισδυτικότητα, η πανθενόλη επιτυγχάνει να καταπραΰνει άμεσα τους μικροερεθισμούς της επιδερμίδας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που αποτελεί βασικό συστατικό σε προϊόντα για την άμεση ανακούφιση της επιδερμίδας από έντονο κνησμό, ξηρότητα ή ηλιακό έγκαυμα.

 

Η πανθενόλη επίσης χρησιμοποιείται και σε προϊόντα για την περιποίηση των μαλλιών. Η συνάϕειά της με την κερατίνη των μαλλιών την κάνει το πιο δημοϕιλές συστατικό για τα προϊόντα περιποίησής τους. Ως υγροσκοπική ουσία λειτουργεί σαν άψογος ενυδατικός παράγοντας, βοηθώντας τα στελέχη των τριχών να διατηρούν την περιεκτικότητά τους σε νερό, αϕήνοντας λεία, απαλά και ενυδατωμένα τα μαλλιά. Ακόμα ενισχύει και ενδυναμώνει το στέλεχος της τρίχας. Βελτιώνει την ανθεκτικότητά τους στο σπάσιμο από το έντονο και επίμονο βούρτσισμα καθώς επίσης και στην υπερβολική θερμότητα που ανέχονται τα μαλλιά για χάρη γρήγορου στεγνώ­ματος και ϕορμαρίσματος.

 

Πηγή:www.skingurus.gr